Wijnhandel Cahors

"Dé specialist in wijnen uit de Franse regio Cahors"

 

Domaine du Théron

 

          

Wijnen van dit Domaine op voorraad?

 

 

Klik op de wijn voor meer info:

 

Tradition

Prestige

Grande Réserve

 

Voor info over deze wijnen zie "webwinkel"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschiedenis:

 

Domaine du Théron is opgericht in 1973 en werd overgenomen in 1997 door de Belgische industrieel Vic Pauwels. Deze Vic Pauwels begon met het oprichten van een geheel nieuwe wijnkelder en maakte gebruik van de modernste technieken in de wijnproductie. Het is nog steeds één van de modernste wijnproducenten in de Cahors-streek. Hij stelde de ambitieuze Henri-Jean Crassat aan als "Maître de Chai", die tot op heden nog steeds de scepter zwaait over de wijnkelders.
Domaine du Théron is gespecialiseerd in de productie van rode kwaliteitswijnen die voor iedere beurs betaalbaar zijn. Onder leiding van de ervaren “Maître de Chai” transformeren zij de plaatselijke druivenvariëteit (auxerrois/malbec) in twee donkerrode, soepele, fruitige en krachtige wijnen: een "Déese Méditrina" zonder vatlagering en een "Cuvée Prestige", die gedeeltelijk op nieuwe en gedeeltelijk op een jaar oude vaten lagert. 
Dit alles vindt u ook terug in de wijnen van dit domaine. Het zijn zeer hoogstaande producten, die minimaal 15-20 jaar bewaard kunnen worden waarbij de tanninesmaak overgaat in zachte volle wijnen. Tegenwoordig is de eigenaar Pelvillain Vignobles.